Bent u uw huis of bedrijf aan het verbouwen? Dan zal u waarschijnlijk een hoop afval hebben waar u vanaf moet Het afvoeren van afval is aan een hoop regels gebonden. Allereerst heeft u een afvalcontainer nodig. Het beste is om er een te huren. Een afvalcontainer huren is ontzettend makkelijk en bespaart u een hoop gedoe. Huurt u voor het eerst een afvalcontainer? Speciaal voor de lezers van mkb-pakket hebben we een aantal tips op een rij gezet die het makkelijker maken om een afvalcontainer huren mogelijk te maken.

Particulier een afvalcontainer huren

Veel mensen denken dat een afvalcontainer huren alleen voor bedrijven mogelijk is. Dit is dus niet waar. Als u uw huis aan het verbouwen bent, moet u ook een een afvalcontainer huren om uw bouwvuil in te verzamelen. Dan is het ook makkelijker weg te brengen naar de vuilstort bijvoorbeeld.

Soorten afval

Voordat je een afvalcontainer gaat huren is het belangrijk na te denken over welke soorten afval u allemaal zult hebben. We raden u aan om zoveel mogelijk te scheiden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Het is namelijk duurder om gemengd afval af te voeren, dan om verschillende containers te huren. Denk van te voren dus goed na, voordat u een afvalcontainer gaat huren. De hoeveelheid afval is ook belangrijk in overweging te nemen, zodat u het juiste formaat afvalcontainer kiest.

Plaatsing van afvalcontainer

Als laatste moet u ook kijken waar u de afvalcontainer gaat plaatsen. Het is namelijk niet mogelijk een afvalcontainer overal te plaatsen. Vaak moet u dit aan de gemeente vragen en heeft u een vergunning nodig. Zoek dit dus eerst uit. Dit maakt het afvalcontainer huren een stuk makkelijker. Ook mag u de afvalcontainer niet langer dan drie maanden laten staan. Check dit voor de zekerheid ook nog na bij de gemeente waarin u woont. Zo bespaart u uzelf een hoop zorgen. Over het algemeen zal het verhuurbedrijf contact met u opnemen tegen het einde van de huurperiode om een afspraak te maken om de afvalcontainer op te halen. Dit zorgt voor een hoop gemak.

We hopen dat deze tips u helpen bij het maken van een juiste keuze. We willen namelijk graag dat de lezers van mkb-pakket zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan een verbouwing. Want tijd is immers geld, en daar hebben we nooit genoeg van. We wensen u veel succes met de verbouwing van uw huis of uw kantoorpand.