We zitten nog redelijk vroeg in het voorjaar, maar we hebben al behoorlijk wat mooie en warme dagen gehad. Er is dus best veel tijd doorgebracht op het water. Nederland is een echt watersportland met de vele wateren die we kennen. Ook in de zeilsport zijn we groot. Het is niet voor niets dat we op iedere olympische spelen hoge ogen gooien. Het zeilen op een jacht is ook populair. Als je met wat meer wind en wat koudere temperaturen gaat zeilen op een jacht dan is een goede zeiljas belangrijk. Deze zorgt dat je warm en zo droog mogelijk blijft, maar heeft tegenwoordig ook vaak een ademende stof zodat je niet zoveel gaat zweten. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zeiljas? Lees er snel meer over in dit blog.

Een zeiljas aanschaffen; Waar let ik op?

Een zeiljas is wat anders dan een reguliere regenjas. De jas die specifiek voor het zeilen is, is vaak gemaakt van wat dikker materiaal zodat je er wat warmer in blijft. Verder zie je vaak een wat grotere kraag zodat je wat meer beschermd bent tegen de wind. Ook de capuchon is van betere kwaliteit. Hij sluit beter om je gezicht heen. Daarnaast zie je dat de capuchon vaak een cap heeft. Er komt dan minder snel water in je gezicht. In deze tijd zie je ook steeds meer dat de zeiljas is gemaakt van ademend materiaal. Let op de jas is zeker water- en winddicht alleen is wel ademend gemaakt. Deze stof wordt in steeds meer toepassingen gebruikt. Het zorgt ervoor dat je niet zo snel gaat zweten. Wel zo handig want het kan best hard werken zijn op een jacht als er zwaardere omstandigheden zijn. Dat je het dan niet te snel warm krijgt levert veel comfort op.

Wat heb ik nog meer nodig naast de zeiljas?

Dat ligt een beetje aan de omstandigheden waaronder je gaat zeilen. Als je in de winter gaat zeilen met een behoorlijke stevige wind. Dan kan het zijn dat je met een zeiljas niet uit de voeten komt. Je kunt er dan ook voor kiezen om een droogpak te dragen. Hierin blijf je compleet droog ook als je te water raakt. Als dit water heel koud is dan kan dat er dus voor zorgen dat je niet onderkoeld raakt. Een goed reddingsvest is dan ook belangrijk. Vaak zie je een makkelijk te dragen reddingsvest wat zichzelf opblaast als je te water raakt.