Als MKB ondernemer kan je echt niet zonder internet. Zeker als je personeel hebt dan kan het ook in belangrijke mate je productiviteit bepalen. Dus goed internet regelen is een belangrijke taak van een MKB ondernemer. Toch is internet vergelijken niet de meest favoriete bezigheid van de gemiddelde ondernemer. Het is een klus die vaak vooruit geschoven wordt simpelweg omdat er allerlei andere prioriteiten vaak zijn. Dan is het ook nog eens zo dat je met internet vergelijken tegen allerlei vragen aanloopt. Wat is er bij mij in de buurt beschikbaar? Hoe snel internet heb ik nodig? Vragen waarvan de meeste ondernemers niet direct het antwoord weten en ook niet veel zin hebben om dat uit te zoeken. Toch is het allemaal niet zo ingewikkeld en kan het ook nog een grote besparing opleveren. Lees snel verder.

Internet vergelijken hoe doe ik dat?

Er zijn gelukkig partijen die het consumenten en ondernemers gemakkelijk willen maken, waardoor internet vergelijken een fluitje van een cent is. Dit zijn de zogenaamde vergelijkingssites. Als je googled kom je ze al snel tegen. Ze hebben toegevoegde waarde doordat ze je op een gebruikersvriendelijke manier snel door het besluit proces heen helpen. Het is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Als je op een dergelijke site landt dan kan je vaak als eerste je postcode intoetsen. Het mooie is dat er vervolgens direct inzichtelijk wordt wat er bij jou in de buurt beschikbaar is. Deze aanbieder worden overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Internet vergelijken op één scherm in beeld wat wil je nog meer. Vervolgens is het vrij gemakkelijk om te bepalen welke aanbieder voor jou het meest interessant is. Als je hier op klikt kom je op de website van de betreffende aanbieder terecht. Hier zit je vervolgens ook direct in het aanvraagproces waar je over het algemeen soepel doorheen begeleid wordt.

Hoe snel internet heb ik nodig?

Als MKBer die alleen werkt of met een paar man personeel is dat gelukkig niet zo heel ingewikkeld om te kiezen. Realiseer je dat snel internet er voor kan zorgen dat je medewerkers productiever zijn. Je betaalt wel iets meer, maar dat kan je door de hogere productiviteit terugverdienen. Denk hier bij internet vergelijken dus goed over na. De snelheid van het internet wordt uitgedrukt in het aantal MB’s wat je per seconde kunt downloaden. Meestal hebben aanbieders drie varianten. Het wijst redelijk voor zich welke variant voor jouw MKB bedrijf het meest geschikt is.