Veel bedrijven hebben een reguliere heftruck in het magazijn of voor het laden van de vrachtwagens, maar wat nu als je lading moet vervoeren die te zwaar is voor een reguliere heftruck? Een lading die ervoor kan zorgen dat je heftruck kantelt en om kan vallen? Dan kun je er natuurlijk twee heftrucks voor gebruiken. Maar niet alleen is dat een heel gedoe, het is ook nog eens alles behalve veilig. Het is dan beter om een zijlader heftruck aan te schaffen. Met een zijlader heftruck kun je, relatief gemakkelijk, hele zware lading tillen en op een vrachtwagen laden.

Wat is het voordeel van een zijlader heftruck?

Een zijlader heftruck heeft de hefinstallatie aan de zijkant zitten. Hierdoor wordt het zwaartepunt verlegd. Omdat de zijlader heftruk op alle vier de hoeken ondersteund wordt en het zwaartepunt dus op een andere plek zit, kan deze zijlader heftruck zwaardere ladingen aan. Daarbij kan de zijlader heftruk ook de vrachtwagen vanaf de zijkant laden en lossen. Dat werkt wel zo gemakkelijk en snel. De technieks is hetzelfde als bij een gewone heftruck, maar toch is het werken met een zijlader wel even wennen. Het is dus belangrijk om even te oefenen voor je serieus aan de gang gaat. Alleen al dat je lading zich aan de zijkant bevindt is heel anders. Je hoeft met deze heftruck ook niet achteruit te rijden om iets te kunnen zien.

Waarom zou je kiezen voor een gebruikt exemplaar?

Je kunt altijd alles nieuw willen kopen, maar dat gaat flink in de papieren lopen. Een nieuwe heftruck, zijlader of niet, is een flinke investering. Een investering die je MOET doen om je bedrijf te kunnen laten voortbestaan. Maar door te gaan voor een gebruikt exemplaar kun je flink besparen. Natuurlijk laat je de heftruck goed controleren voor je tot de aanschaf overgaat. Je wilt geen bodemloze put aanschaffen waardoor je alsnog duurder uit bent.

Is online aanschaffen een goed idee?

Het is altijd slim om je online te oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Je wilt immers precies weten welke opties je hebt met jouw budget. Maar het aanschaffen van welk materieel dan ook kan je beter persoonlijk aanpakken. Je kunt online een afspraak maken voor een proefrit of om de machinerie werkend te zien. Pas dan kun je beoordelen of deze machine jouw investering waard is. Je moet hierbij vooral letten op de techniek. Het uiterlijk van de machine is echt van ondergeschikt belang.