Als MKB ondernemer heb je af en toe ook je rust nodig. En heb je een welverdiende vakantie verdiend. Als je een jacht hebt dan ga je wellicht daarmee op vakantie. Het kan dan heel erg praktisch zijn om een rubberboot mee te nemen. Als je echt een grote boot hebt dan kast deze rubberboot wellicht op je dek en anders sleep je deze makkelijk mee achter je boot. Het is praktisch omdat je vaak op een mooie plek voor anker gaat. Even een boodschapje doen is dan een hele opgave. Als je snel met je rubberboot even naar de wal kan is dat heel erg gemakkelijk. Daarnaast kunnen je kinderen er lekker mee spelen.

Welke maten rubberboot zijn er verkrijgbaar?

De kleinste rubberboot is ongeveer 2,5 meter. Er zijn zelf nog kleinere. Er zijn op de markt kleine rubberbootjes beschikbaar waarmee je kunt vissen. Je hangt daar als het ware in en er zit een klein elektrisch motortje achter. Je kunt er echter over discuseren of het wel echt een boot is en je kunt deze niet gebruiken in de hoedanigheid die we hierboven benoemd hebben. 2,5 meter is dan echt het kleinste formaat. Deze is ook ideaal om als bijboot mee te nemen op vakantie. Dit formaat past al snel op je dek en is makkelijk mee te slepen achter je boot. Je kunt er met niet meer dan 1 persoon is. 2 kan misschien net maar dan begint het wel al heel spannend te worden. In je eentje een aantal boodschappen halen aan wal gaat dus prima. Na dit formaat gaat de lengte ongeveer een halve meter per keer vooruit. Tot behoorlijk lengtes. Bij de grotere formaten rubberboot zie je vaak dat er ook een stuur in zit en bijvoorbeeld ook een bankje. Dit maakt het varen een stuk comfortabeler dan dat je je boot direct bestuurt met je buitenboordmotor.

Welke motor heb ik nodig achter mijn rubberboot?

Dit hangt uiteraard van het formaat van je rubberboot af en wat je er mee wil gaan doen. Belangrijk is om je in ieder geval goed te laten adviseren als je twijfelt. Bij de hele kleine formaten kun je ook kiezen voor de elektrische motor. Je moet dan niet de ambitie hebben om er heel snel mee te willen, maar het is wel lekker goed voor het milieu en je hebt geen brandstof kosten. Het opladen kan wel een onhandig dingetje zijn. De kracht van de motor wordt in PK’s uitgedrukt en is achterop de motor zichtbaar.