Wanneer jij als MKB’er regelmatig de handen uit de mouwen steekt en klusjes aanneemt, dan is het belangrijk dat jij de beste materialen voor de taak selecteert. Een goede basis is regelmatig de helft van het werk. Zo heb je voor het maken van meubels, daken, wanden en vloeren een goede underlayment plaat nodig. Maar welke kies je dan? Welke underlayment plaat is geschikt voor jouw klus? Bij MKB-pakket staan wij altijd klaar voor de MKB’ers. Daarom verdiepen we ons vandaag in de wereld van de underlayment plaat. Ontdek hier hoe ook jij moeiteloos de beste constructieplaat kunt kiezen.

Zeer divers toepasbare constructieplaat

Een underlayment plaat is van nature eigenlijk een plaat die gebruikt werd in de constructie. Daarom wordt het regelmatig ook wel constructieplaat genoemd. De naam underlayment plaat heeft betrekking op de veel gebruikte toepassing van dit type plaat. Over het algemeen wordt deze plaat gebruikt als basislaag. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen als een ondervloer op de balklaag. Tegenwoordig wordt een underlayment plaat veel diverser ingezet dan alleen als basis. Met dit soort constructieplaat kun je zelfs meubels van maken. Toch is de ene plaat beter geschikt voor dat soort alternatieve opties dan de andere constructieplaat.

Verschillende diktes underlayment plaat

Het eerste verschil in dit soort constructieplaat zit in de dikte. Niet elke plaat is namelijk even dik. Over het algemeen is er de mogelijkheid om voor een plaat te kiezen van 9 millimeter of 18 millimeter dik. De dunne variant van de underlayment plaat wordt voornamelijk gebruikt als er een tijdelijke oplossing nodig is. Ook voor klusjes met betrekking tot het plafond wordt regelmatig voor deze dunne constructieplaat gekozen. Daarentegen wordt de plaat van 18 millimeter dik gebruikt voor de zaken waar meer stevigheid nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een zoldervloer of een stapelbed. Dankzij de bijzondere verbindingen aan de lange zijde van deze plaat, kun je alles eenvoudig in elkaar schuiven.

Ander hout, andere voordelen

Een laatste aspect waar je jouw beste underlayment plaat op kan selecteren, heeft betrekking op het materiaal. Niet iedere constructieplaat wordt van hetzelfde hout gemaakt. Zo is er de mogelijkheid om voor een plaat te gaan die gemaakt is van vuren hout. Dit hout is kwalitatief gezien altijd erg goed. Bovendien ziet het er altijd netjes en modern uit. Daarnaast is er nog pine en grenen waar underlayment platen van gemaakt worden. Pine wordt vaak als underlayment plaat gekocht als het voor tijdelijke toepassing nodig is. Deze plaat ziet er eenvoudig uit en kan zelfs buiten geplaatst worden. Grenen is wat minder esthetisch mooi en is niet altijd helemaal vlak.

Nu weet jij precies welke underlayment plaat het beste aansluit bij jouw klus!